Grepet som kan gjøre susen for pensjonen din

Mange lar det skure og gå. Nordea tar konsekvensen.

En undersøkelse YouGov har gjort for Nordea viser at én av tre er bekymret for hva slags økonomi de får som pensjonister.Dette tar storbanken nå konsekvensen av.Oppretter pensjonsteamNordea oppretter nemlig et eget team på fem eksperter for å hjelpe pensjonskundene, går det frem av en pressemelding. Teamleder blir Kristine Berntsen Foss.- Det legges mer ansvar på den enkelte når det kommer til oppsparing til egen pensjon, og vi merker det er stort behov for informasjon og rådgivning rundt temaet, sier Berntsen Foss i en kommentar.Hun viser til at store endringer har skjedd innen pensjon, ved at mange har gått fra ytelse til innskudd.- Og nå som vi snart får egen pensjonskonto vil det bli større behov for å orientere seg og ta grep, sier teamlederen.Avkastning som glipperDet nye teamet vil jobbe kun med pensjon, og har ifølge meldingen gått igjennom omfattende opplæring. - Vi opplever at mange føler seg usikre, og heller utsetter pensjonsspørsmål enn å ta tak i situasjonen, sier Berntsen Foss.Hun og resten av pensjonsteamet ser også at de aller færreste eksempelvis gjør endringer i aksjeandelen som ligger i tjenestepensjonen.- Det gjør at mange kan gå glipp av avkastning som kan utgjøre en viktig forskjell når pensjonsalderen nærmer seg, avslutter Berntsen Foss.