Nå går fastrentene noe ned

- Det er mange som lurer på om de skal binde renten, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen.

Fastrentene i Lånekassen vil fra 1. mars være 2,462 prosent for tre års bindingstid, 2,784 for fem år og 3,251 for ti år, går det frem av en pressemelding.Fastrentene går dermed noe ned fra dagens satser. Alle tre satsene går ned med henholdsvis 0,010 prosent, 0,020 prosent og 0,058 prosent. Den flytende renten vil være 2,139 prosent fra samme tidspunkt.- Det er mange som lurer på om de skal binde renten. Det må kundene selv avgjøre, basert på om man trenger den forutsigbarheten som fast rente gir, eller om man vil spekulere i om det lønner seg å binde, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen.639.624 av tilbakebetalerne i Lånekassen har flytende rente på studielånet sitt, og 51.595 har fastrente.