Søndagens aksjetips

Dette blir viktig kommende uke.

Hovedindeksen steg marginalt sist uke, fra 836,96 til 837,32Den siste måneden har hovedindeksen steget 4,7 prosent og ligger da 11,5 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget med 4,7 prosent. De siste 12 månedene er oppgangen på 3,2 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.Nesten uendretDet skjedde ikke noe sist uke som endret det tekniske bildet nevneverdig, og det samme gjelder som for en uke siden.Hovedindeksen falt under 50-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 830-nivået, men hentet seg inn igjen og sluttet uken på oversiden. Som forrige søndag betrakter vi også dette som en del av den naturlige korreksjonen.Etter å ha brutt topplinjen i den fallende trenden er det ikke uvanlig at det tar en liten stund før den videre kursen blir staket ut. Topplinjen skal testes og bruddet skal bekreftes. Teknisk motstand skal brytes på stigende omsetning.Det kan fremdeles utvikle seg til en litt mer kompleks OHS-formasjon, men da er det nå i så fall 855-860 som blir det viktige nivået. Dette må brytes for å signalisere videre oppgang forbi 900 igjen. Og før det må den tekniske motstanden på 840-nivået brytes.I tillegg må RSI bryte 50-nivået og etablere seg på oversiden, samt bryte den tredje fallende trendlinjen. Med det på plass vil det straks se mye lysere ut.Men vær på vakt. En liten kollaps i RSI-chartet kan forpurre det hele og i beste fall utsette den antatt positive utviklingen.Ikke glem nedsidenPå nedsiden er det fremdeles 780-nivået som er det mest kritiske nivået. I øyeblikket er det et stykke ned igjen til 780-nivået, og det vil bli utløst flere salgssignal og muligheter til å hoppe av før hovedindeksen eventuelt er tilbake på det nivået. De nivåene er 830, 820, 810 og 800.