Søndagens aksjetips

Usikkerheten økte sist uke, og det ser litt verre ut på kort sikt. Et nytt fall nå kan også sende mørke skyer innover Oslo Børs igjen.

Hovedindeksen falt 0,7 prosent sist uke, fra 837,32 til 831,17.Den siste måneden har hovedindeksen steget 0,15 prosent og ligger da 12,1 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget med 4,0 prosent. De siste 12 månedene er oppgangen på 4,0 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.RSI under 50 igjenForrige søndag skrev vi at det ikke er uvanlig at det tar en liten stund før den videre kursen blir staket ut, etter at topplinjen i en fallende trend er blitt brutt. Topplinjen skal testes og bruddet skal bekreftes. Teknisk motstand skal brytes på stigende omsetning.Sist uke ble et nytt, lite tilbakeslag og det er ikke sikkert at dette vil utvikle seg til en kompleks omvendt hode-skulder (OHS) med halslinje på 855-860. Halslinjen må uansett brytes på stigende omsetning for å signalisere videre oppgang forbi 900 igjen. Og før det må den tekniske motstanden på 840-nivået brytes.En liten kollaps i RSI-chartet sist uke kan ha forpurret det hele, og i beste fall utsatt den antatt positive utviklingen. Hovedindeksen falt under sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt igjen og nå blir den tekniske støtten på 830 - 828-nivået kritisk. Brytes den kan det signalisere at hovedindeksen kan falle tilbake til 800-nivået.Da øker i så fall også sannsynligheten for ny testing av 780-nivået, og det som kan være halslinjen i en stooor hode-skulder formasjon.Med en mulig dobbel topp både i hovedchartet og RSI-chartet, ser det ikke helt bra ut på kort sikt heller. Men snur RSI opp igjen, og den tekniske støtten holder, kan korreksjonen fremdeles bli forbigående.Ikke glem nedsidenPå nedsiden er det fremdeles 780-nivået som er det mest kritiske nivået. I øyeblikket er det et stykke ned igjen til 780-nivået, og det vil bli utløst flere salgssignal og muligheter til å hoppe av før hovedindeksen eventuelt er tilbake på det nivået. De nivåene er 830, 820, 810 og 800.


Les også