Nær 2 av 5 studenter får pengehjelp fra foreldre

37 prosent av norske studenter får penger fra foreldrene sine for å få studenttilværelsen til å gå rundt.

Flere menn enn kvinner får pengestøtte hjemmefra, viser en spørreundersøkelse Sentio har utført for Universitas og Norsk studentorganisasjon (NSO).Halvparten av de spurte som studerer ved Universitetet i Oslo, får penger hjemmefra for å klare seg økonomisk. Tallet for dem som studerer ved Handelshøyskolen BI og Westerdals, er 31 prosent. Ved Oslo Met får 25 prosent av studentene penger fra foreldrene.Undersøkelsen viser også at det er flest i aldersgruppen 21 eller yngre som får penger fra foreldre.–⁠ Sju av ti studenter sier de ikke kan studere uten å ha deltidsjobb. Det kan ha konsekvenser for studiene, og man får ulike forutsetninger for å lykkes i utdanningen, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Norsk studentorganisasjon til Universitas.913 studenter fra hele landet har deltatt i undersøkelsen.(©NTB)