Søndagens aksjetips

Dette kan bety at Oslo Børs faller videre kommende uke.

Hovedindeksen falt 0,3 prosent sist uke, fra 866,56 til 863,70.Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,0 prosent og ligger da 8,7 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget 8,4 prosent. De siste 12 månedene er oppgangen på 6,4 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.BruddForrige søndag skrev vi at det hadde buttet litt mot 880-nivået og at hovedindeksen korrigerte tilbake til litt under 200-dagers glidende gjennomsnitt. Helt naturlig og ikke helt uventet. Men fortsetter korreksjonen kommende uke kan det bli litt mer spennende, skrev vi. Vi utelukket ikke at korreksjonen kunne fortsette tilbake mot den tekniske støtten på 860-855-nivået og bunnen i den stigende sekundærtrenden, men så lenge den stigende trenden og den positive undertonen i RSI-chartet holder kan det i så fall bli en kjøpsmulighet, la vi til.Bunnlinjen i den stigende trenden i hovedchartet ble punktert fredag. Samtidig ble også 200-dagers glidende gjennomsnitt og den positive undertonen i RSI-chartet brutt.Det kan bety at korreksjonen fortsetter kommende uke og at 855-nivået og halslinjen i den omvendte hode-skulder formasjonen også skal testet. Det er i så fall i tråd med teorien, men her bør man være litt ekstra på vakt.Med de nevnte salgssignalene, vendingen ned igjen i begge chartene og brudd på de positive undertonene, kan dette blitt litt ekstra spennende. Og faller hovedindeksen videre, og bryter den tekniske støtten på 855-nivået, kan det også begynne å spøke for den videre oppgangen mot 900-nivået igjen.NedsidenPå nedsiden er det fremdeles 780-nivået som er det mest kritiske nivået.Det er fremdeles langt ned til 780-nivået, men faller hovedindeksen under 855-nivået kan det kanskje være en ide å vurdere stop loss over det nivået.Med bruddet på den tekniske støtten på 860-nivået er det de neste nivåene 855 og 850, men brytes 850-nivået vil også 50-dagers glidende gjennomsnitt og den stigende sekundærtrenden bli brutt. Da blir det hele straks mer usikkert.