Søndagens aksjetips

Det skal ikke mye til før det utløses et nytt kjøpssignal.

Hovedindeksen steg 0,6 prosent sist uke, fra 885,29 til 890,35.Den siste måneden har hovedindeksen steget 1,1 prosent og ligger da 5,9 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget 11,4 prosent. De siste 12 månedene er oppgangen på 6,5 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.Fremdeles 880 - 890Hovedindeksen ligger fremdeles midt i en stigende sekundærtrend og det gyldne krysset fortsetter å støtte en positiv utvikling. Og det skal ikke mye før det utløses et nytt kjøpssignal. Kanskje fikk vi et lite forvarsel onsdag?I likhet med uken før var det ikke mye som endret seg i løpet av de tre dagene sist uke heller. Hovedindeksen steg imidlertid til taket i intervallet og testet den tekniske motstanden på 890-nivået.Det skjedde ikke stort i RSI-chartet heller, men RSI ligger over 50-nivået og i en stigende trend. Det eneste usikkerhetsmomentet er at siste topp er satt under den foregående. Det kan fortsette å legge en demper på utviklingen i stigningstakten.Brudd på et av de to nivåene - 880 eller 890 - vil indikere den videre retningen på kort sikt.Med punkteringen av 890-nivået onsdag kan det ha kommet et forvarsel om videre oppgang. Kommer det på stigende omsetning er potensialet i første omgang opp til 900 til 910.Skulle hovedindeksen snu ned igjen kan det bli en kjøpsmulighet, forutsatt at den positive undertonen og trenden i RSI-chartet fortsetter.780-nivået er kritiskPå nedsiden er det fremdeles 780-nivået som er det mest kritiske nivået, med ned dit er det langt og det er ikke signaler i chartene om at det er veldig sannsynlig på kort sikt.Men skulle hovedindeksen falle under 875 og bryte den stigende sekundærtrenden kan det begynne å spøke for den videre oppgangen. Og med et eventuelt brudd på den tekniske støtten på 870- og 860-nivået er de neste tekniske støttenivåene 855 og 850.Og med et brudd på 860-nivået blir det hele straks mer usikkert. Da er neste tekniske støtte av en viss betydning på 830-nivået.Det er fremdeles langt ned til 780-nivået, men frykter man et fall under 875 og bunnen i den stigende sekundærtrenden kan det være en ide å vurdere en stop loss.