To av tre studenter tenker ikke på pensjon

To tredeler av norske studenter tenker ikke på pensjon, ifølge Studentundersøkelsen. Studentleder vil ha pensjonsopptjening også i studietiden.

Leder Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon (NSO) tror den passive holdningen til pensjon delvis kan være nedarvet fra foreldrene, skriver Universitas.–⁠ Foreldrene til de fleste som studerer i dag, har ikke nødvendigvis måtte aktivt spare til pensjon. Jeg har aldri opplevd at mine foreldre har trengt å tenke på pensjon, men med den nye pensjonsreformen er det plutselig nødvendig, sier han.Mikalsen sier NSO ønsker at studiestøtte kan telle som grunnlag for pensjonssparing.– Det er mange som tar lang utdanning der man ikke nødvendigvis går ut i en jobb med topplønn, som for eksempel sykepleiere og lærere. Hvis du i tillegg skal gå hele den perioden uten, kommer du dårligere ut.Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB sier dagens unge trolig vil leve lenger og få mye mindre i pensjon enn eldre gjør i dag.–⁠ Den vanligste feilen man gjør er å ikke starte pensjonssparing tidlig nok, sier hun og understreker at man ikke nødvendigvis må spare store summer.–⁠ Noen hundrelapper i måneden vil komme godt med. Små summer kan vokse seg veldig store over tid.(©NTB)