Søndagens aksjetips

Flere tekniske signaler tyder på at korreksjonen kan fortsette i ukene som kommer.

Hovedindeksen falt 0,3 prosent sist uke, fra 883,52 til 880,77Den siste måneden har hovedindeksen steget 0,2 prosent og ligger da 6,9 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget 10,2 prosent. De siste 12 månedene er oppgangen på 1,3 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.TrendbruddBruddet på 890-nivået for to uker siden var et klart svakhetstegn. Bruddet på 880-nivået, 50-dagers glidende gjennomsnitt og bunnlinjen i den stigende sekundærtrenden var tre nye svakhetstegn. Nå korrigerte hovedindeksen opp igjen fredag, men det forandrer ikke det faktum at trenden er brutt.I tillegg ble også den positive undertonen og den stigende trenden i RSI-chartet brutt. Korreksjonen kan fremdeles bli en kjøpsmulighet, men det er ikke lenger snakk om en korreksjon innenfor de stigende trendene. Det er heller ikke så lett å se hvor korreksjonen eventuelt kan stoppe.780-nivået er kritiskPå nedsiden er det fremdeles 780-nivået som er det mest kritiske nivået, men ned dit er det fremdeles langt og det er ikke signaler i chartene som tilsier at det er veldig sannsynlig med et fall ned til det nivået på kort sikt.Det er imidlertid signaler i chartene som tilsier at det er større sannsynlighet for videre nedgang enn en ny opptur forbi 900-nivået.Svakhetstegnene i hovedchartet er redegjort for over. De fallende trendlinjene i toppen av RSI-chartet er også signaler som tilsier at korreksjonen kan fortsette en stund til - trolig helt til de fallende trendlinjene blir brutt.Med brudd på den tekniske støtten på 870- og 860-nivået er de neste tekniske støttenivåene 855 og 850.Med et brudd på 860-nivået blir det hele også straks mer usikkert. Under 855-850 er neste tekniske støtte av en viss betydning på 830-nivået.Det er fremdeles langt ned til 780-nivået, men frykter man et fall under 870 og 200-dagers glidende gjennomsnitt kan det være en ide å vurdere en stop loss.