SAS kutter ut tax-free på flyet

Slår et slag for miljøet.

SAS kutter ut taxfree-salget ombord på sine flyvninger, skriver selskapet selv på sine hjemmesider. Tilbudet har ifølge SAS vært populært, spesielt på lengre reiser. Samtidig erkjenner selskapet at kjøpsatferden blant reisende har endret seg over tid.- SAS skal redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert steg på veien for å oppnå målene og mer bærekraftige reiser er av betydning, så alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket er viktige, sier kommersiell direktør (EVP Commercial) Karl Sandlund i en kommentar.Blant andre miljøgrep trekker SAS frem

  • nye, drivstoffeffektive fly med mindre utslipp
  • vektreduksjon av eksisterende fly for å redusere drivstofforbruket
  • satsing i stor skala på økt tilgang på biodrivstoff av god kvalitet
  • samarbeid med Airbus om utvikling av el- og hybridfly