Slik unngår du riper og ødelagte speil etter bilvask

Vaskehall for biler. Foto: Scanpix

På noen nye biler åpner man dørene ved enkel berøring. Da må man være ekstra forsiktig i en vaskehall med børster og dyser.- Børstene kan gjøre at dører åpner seg under en maskinvask, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring, i en pressemelding.Han sier at man bør sjekke instruksjonsboken til bilen, og at man i det minste må slå av motor og strøm helt, slik at alle sensorer på bilen er deaktivert.- Vær forsiktig når du kjører inn og ut i vaskehallen. Det er trangt. Pass ekstra på sidespeilene, slik at de ikke får seg en trøkk når vasken starter, sier Richvoldsen.De som ikke har kasko i bilforsikringen kan ende opp med regningen selv.- En kaskoforsikring på bil dekker skade som følge av uforutsette hendelser, slike som kan oppstå i en vaskehall, sier Richvoldsen.Han oppfordrer ifølge meldingen uheldige bilister til å dokumentere hvilket vaskeprogram som ble benyttet, skader på bilen og eventuelle mangler ved vaskehallen. Ta gjerne bilder med mobilen.Codan forsikring har flere råd til bileiere som skal vaske bilen i en maskinvask:

  • Vis varsomhet ved inn-og utkjøring
  • Pass på speil, og skru av antenner
  • Pass på at dører og vinduer er helt lukket
  • Skru av bilen helt, slik at ikke sensorer reagerer under vasken
  • Sjekk hva bilens instruksjonsbok sier om bilvask
  • Dersom skader oppstår, ta bilder av skadene med en gang og kontakte forsikringsselskapet