Forbrukertilsynet: Vær forsiktig med å bestille ferie på kreditt

Forbrukertilsynet oppfordrer nordmenn til å være forsiktige med å bestille ferieturer på kreditt, enten det er for en restplass eller en fremtidig tur sørover.

Det kan være lurt å tenke over egen økonomi før feriereisen bestilles. For ikke å glemme hvordan den vil se ut når fakturaen fra kredittkortet kommer måneden etter, råder Forbrukertilsynet i en pressemelding.Om man ikke kan innfri hele gjelden og rentene som kommer i tillegg, kan ferieturen bli langt dyrere enn man først har sett for seg.Den 1. juli i år ble gjeldsregistrene opprettet. Bankene har i forkant gjort en kredittvurdering av forbrukere basert på inntekt, og nå skal også all usikret gjelds regnes med, ifølge Forbrukertilsynet.– Vær oppmerksom på at dersom du kjøper flyreise, hotell og iskrem på kreditt vil det også bli tatt med i vurderingen ved søk av boliglån, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.


Les også