Søndagens aksjetips

Det dukket opp et lite lyspunkt i chartet denne uken, men det er ikke sikkert bunnen er nådd ennå.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,3 prosent sist uke, fra 837,82 til 827,08Den siste måneden har hovedindeksen falt 6,1 prosent og ligger da 12,8 prosent under all-time high. Siden nyttår har hovedindeksen steget 3,45 prosent. De siste 12 månedene har den falt 6,3 prosent.I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.Et lite lyspunktHovedindeksen brøt den tekniske støtten på 830-nivået igjen, og denne gangen sluttet den under. På det laveste torsdag var den nede på 806,24. Fallet onsdag og torsdag kom på stigende omsetning, mens fredagens oppgang kom på fallende omsetning.50-dagers glidende gjennomsnitt falt under 200-dagers snittet igjen og etablert et nytt, lite dødskryss. Det var også litt urovekkende.Det kom imidlertid også et lite lyspunkt. Etter at RSI nok en gang punkterte den positive undertonen i RSI-chartet forrige uke ble det satt en bunn over denne sist uke. Det kan bety at det kommer en korreksjon opp igjen til uken. Brudd på den første fallende trendlinjen i RSI-chartet og 830-nivået kan signalisere testing av bunnlinjen i trenden som ble brutt.Som vi også skrev forrige søndag er det rom for korreksjoner opp igjen, kanskje opp mot 840, 850 og 860. Men som vi har gjentatt flere ganger de siste ukene signaliserer den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet lavere stigningstakt fremover. Så lenge det forsetter kan det bety at oppturer blir forbigående. Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet må fremdeles brytes for å bekrefte den positive undertonen, som er blitt punktert flere ganger det siste året. For å signalisere et større løft, og at bunnen er passert for denne gangen, må RSI også bryte både 50-nivået og den fallende trendlinjen i toppen. Tilbake til 2014?Som vist for 11 uker siden, var 830-nivået i hovedchartet et kritisk nivå. Bruddet på 830-nivået ble også et brudd på bunnlinjen i den mer enn tre år lange stigende trenden (en trendlinje i den enda lengre trenden), og utviklingen ligner fremdeles på den fra 2014-2015. Følg også med på den lange, stigende bunnlinjene i RSI-chartet. Den er blitt punktert flere ganger og kommer det et markert brudd på denne kan det fremdeles signalisere videre fall mot 775-, 750- og kanskje 720-nivået, ned 24 prosent fra all-time high.