Milliardær gir bort over 80 mill. til følgerne sine på Twitter

Fjorårets eksperiment satte ny rekord på Twitter.

GIR BORT OVER 80 MILLIONER: Her et bilde av Yusaku Maezawa som snakker foran pressen. Foto: Koji Sasahara

Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa gir ifølge CNBC bort 9,1 millioner dollar til sine følgere på Twitter. I norske kroner tilsvarer beløpet omtrent 80,9 millioner kroner. Vinnerne skal ifølge nyhetsbyrået som viser til Maezawa snart kåres.

Maezawa gir bort pengene som et sosialt eksperiment og pengene skal fordeles på 1.000 personer som har retweetet meldingen og følger han på Twitter. Det vil si at hver person mottar omtrent 81.000 kroner. 7. januar var siste dagen man kunne bli med på konkurransen.

Ifølge nyhetsbyrået er dette andre gangen Maezawa gir bort penger til sine følgere. For et år siden ga han bort 923.000 dollar til 100 personer, noe som førte til at Twitter-meldingen satte ny rekord og ble den mest retweetede meldingen.

«Prosjektet mitt har spredt seg raskt over hele verden. Vil menneskers liv og arbeidsproduktivitet bli bedre når de får BI-lignende inntekt eller midlertidige fordeler? Dette vil være et sosialt eksperiment utført i Japan som vil trekke global oppmerksomhet», skrev Maezawa i en Twitter-melding.