<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åtte av ti vil få igjen på skatten

2,8 millioner skattytere vil få tilbake til sammen 33,7 milliarder kroner på skatten, viser den foreløpige skatteberegningen.

Publisert 1. apr. 2020
Oppdatert 1. apr. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
Article lead
lead
BAKSMELL: 822.000 må belage seg på å betale restskatt på 25.000 kroner i gjennomsnitt. Foto: NTB Scanpix
BAKSMELL: 822.000 må belage seg på å betale restskatt på 25.000 kroner i gjennomsnitt. Foto: NTB Scanpix

Det vil si at åtte av ti har skatt til gode. I gjennomsnitt blir tilbakebetalingen på 11.900 kroner, opplyser Skatteetaten. Men for 60 prosent vil beløpet bli relativt lite.

Skattemeldingen er nå sendt ut til samtlige lønnstakere og pensjonister. 822.000 må belage seg på å betale restskatt på 25.000 kroner i gjennomsnitt.

Dersom man bruker den nye skattemeldingen, kan skatteoppgjøret være på konto et par uker etter innsending.

Må fylle inn selv

En ny og enklere digital skattemelding er sendt de fleste mellom 18. og 31. mars, mens næringsdrivende og de som får skattemeldingen på papir, mottar den i kjent format. Skattemeldingen er forhåndsutfylt med mange opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Det er fortsatt ting man selv må fylle inn, for eksempel ekstra inntekter eller verdier i andre land.

– Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Hans Christian Holte.

Tatt ut til kontroll

Tidligere har skatteoppgjøret kommet mellom slutten av juni og oktober. Det nye systemet gjør det mulig å få utbetalt skatt til gode tidligere om man bruker den nye skattemeldingen og ikke blir tatt ut til kontroll.

For dem som får restskatt, kommer skatteoppgjøret tidligst i juni.

– Det gjelder også de som ikke sender inn skattemeldingen, det vil si at du lar den bli levert automatisk ved fristen, sier Holte.

(©NTB)