Forsikringsselskap: Få studenter behøver innboforsikring

Tusenvis av studenter flytter i disse dager rundt i Norge for å studere i en annen by. Men svært få trenger egen innboforsikring, påpeker forsikringsselskap.

TRENGER NEPPE INNBOFORSIKRING: Studenter, her fra Handelshøyskolen BI (illustrasjonsfoto). Foto: Are Haram
Personlig økonomi

– Vi får daglig henvendelser nå fra studenter som er i tvil om spesielt innboforsikringen. Men reglene er enkle, studenter er dekket på foreldrenes innboforsikring hvis de ikke har meldt flytting i Folkeregisteret, er påminnelsen fra kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

300.000 studenter skal i høst studere på ulike studiesteder rundt om i landet, om lag 40.000 av dem er førstegangsstudenter. Brandeggen sier at selv om noen kjøper seg en leilighet eller hybel, så vil de medbrakte eiendelene vanligvis dekkes av foreldrenes innboforsikring.

– Det er når man etablerer seg fast og permanent utenfor husstanden man vokste opp i, gjerne ved å melde adresseforandring, få fast inntekt og kjøpe bolig, at man trenger egen innboforsikring, sier han.

(©NTB)

tryg
innboforsikring
Nyheter
Personlig økonomi
Forsikring