Servitør fikk tips på 60.000 kroner

Tusenvis av fremmede donerte penger til en komiker i USA. Nå har hun delt ut pengene til servitører på Manhattan.

TIPS: En servitør fikk en stor gave da hun var på jobb torsdag.  Foto: Dreamstime
Personlig økonomi

En servitør i New York fikk seg en stor overraskelse torsdag kveld da hun fikk en sjekk på 7.000 dollar – nesten 60.000 kroner – etter tusenvis av fremmede donerte penger på en Instagram-livestream.

Servitørene i USA må, som her i Norge, sørge for at gjestene holder avstand, bruker munnbind, og at de har mat til alkoholen de bestiller. Ulyana Hrushchak, den 24 år gamle servitøren, var på jobb som normalt og så komiker Robyn Schall sette opp et kamera for å filme under middagen på Lilly’s Cocktail and Wine i Manhattans Upper West Side.

Underveis i middagen donerer de tusenvis som følger Schalls livestream penger. Mot slutten av måltidet har øyeblikket kommet, og servitøren får sjekken. 

– Jeg føler fremdeles at det ikke er ekte. Det er et sånt klyp meg-øyeblikk, sier Hrushchak til Bloomberg. 

Schall startet innsamlingen torsdag morgen, og i løpet av dagen hadde hennes 140.000 følgere donert 13.000 dollar. Pengene ble fordelt på servitøren og de ansatte på restauranten.

– Alle har det tøft nå, og mennesker vil bare gjøre noe godt. Jeg ventet ikke så enorm respons. Jeg er overveldet, sier Schall.

Hrushchak forteller at gaven hun fikk er mer enn dobbelt så mye som det hun tjener en god måned. Hun vil sende noe av pengene hjem, bruke noe på leie, regninger og kredittkort og litt på en liten ferie.  

Se hele livestreamen her. Seansen der servitøren får sjekken starter fra 1 time og 7 minutter.

Se dette innlegget på Instagram Et innlegg delt av Robyn Schall (@robynschallcomic)