<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn styrer unna gjeldstrøbbel under gjenåpningen

Gjenåpningen av Norge pågår med full styrke, og så langt har nordmenn styrt unna dyre forbrukslån. Nordmenns forbruksgjeld fortsetter nemlig å falle.

    Publisert 7. juli 2021 kl. 17.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    MINDRE GJELD: Nordmenns forbruksgjeld synker, tross økt forbruk etter gjenpning. Foto: NTB

    – Norge har våknet til liv med kø på kjøpesentre og proppfulle uteserveringer over hele landet. Det er derfor en gledelig overraskelse at forbruksgjelden fortsetter å falle i juni, sier kommersiell direktør Audun Danielsen i Kredinor i en pressemelding.

    Ifølge ferske tall fra Gjeldsregisteret var det en nedgang i forbruksgjelden på 3 milliarder kroner i juni. Nå er den samlede forbruksgjelden 130,2 milliarder kroner. Gjennom hele pandemien har det vært nedgang i forbruksgjelden, totalt på cirka 16,3 prosent siden mars 2020.

    – Nordmenn har levd roligere gjennom pandemien og dermed spart opp mye penger. Det er disse midlene som nå benyttes i gjenåpningen. De færreste har finansiert utepilsen på Lekter'n med lånte midler, sier Danielsen.

    Tallene sammenfaller med inntrykket fra kredittopplysningsselskapet Creditsafe, som tirsdag meldte at færre personer har fått betalingsanmerkninger i første halvår enn på samme tid i fjor.