<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbrukertilsynet vil rydde opp blant strømverstingene

Forbrukertilsynet har intensivert tilsynet med strømbransjen for å få bukt med villedende markedsføring og urimelige avtalevilkår.

    Publisert 9. mai 2022 kl. 09.56
    Oppdatert 9. mai 2022 klokken 09.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    Foto: NTB

    I forrige uke ila Forbrukertilsynet overtredelsesgebyrer til tre strømselskaper for å ha brukt udokumenterte billigst-påstander i markedsføringen. Agva Kraft ble ilagt 1,5 millioner kroner i gebyr, NordlysEnergi ble ilagt 1 million kroner i gebyr og Motkraft ble ilagt 400.000 kroner i gebyr.

    I tillegg får de daglige lederne i NordlysEnergi og Agva Kraft personlige gebyrer på 200.000 kroner.

    – Nå har vi intensivert vårt tilsyn med bransjen. Det er helt nødvendig for å rydde opp blant verstingene når det gjelder villedende markedsføring og urimelige avtalevilkår, sier seksjonssjef Tonje Drevland i tilsynsavdelingen hos Forbrukertilsynet til Europower.

    Drevland sier at de nå kartlegger sju-åtte strømselskaper spesielt nøye.

    – Foreløpig ser det ut til at får svært mange lovbrudd å følge opp, uten at vi foreløpig kan gå i detaljer på dette, sier hun.

    Hun mener cowboystempelet kraftbransjen har fått til dels er berettiget.

    – Bransjen består av såpass mange aktører at det er naturlig at ikke alle innehar nok evne eller vilje til å opptre profesjonelt. Da er det vår jobb i rydde opp, sier Drevland.

    (NTB)