165.000 døde

Statistikker er stikkordet for denne fredagen. Den mest meningsløse av dem viser nå 165.000 døde etter flodbølgen i Asia.

Politikk

Statistikk er et viktig stikkord for dagens økonomiske agenda:SSB:AKU-ledighet i oktoberSSB:Industriproduksjon novemberSSB:prisindeks, nye eneboliger, 3. kv. 2004SSB:elektrisitetsstatistikk, november 2004SSB:overnattingsstatistikk, november 2004SSB:omsetningsstatistikk for olje- og gassutvinning, industri, bergverksdrift og kraftforsyning, november 2004.ØMU:Detaljhandel i novemberØMU:Arbeidsledighet i novemberTyskland:Industriordre i novemberUSA:Arbeidsmarkedsrapport i desember kl 14:30Innenriks:Oslo: Helse- og omsorgsministeren og aktuelle statsråder og etater holder pressekonferanse om hjelpearbeidet etter flodbølgekatastrofen i Sør-Asia.Oslo: Regjeringen legger fram forslag til ny statsborgerlov. Kommunal- og regionalminister Erna Solberg presenterer forslagene.Svolvær: Det er sjøforklaring i Lofoten tingrett etter havariet med hurtigbåten «Lofotfjord 1» utenfor Sørvågen i Lofoten.Oslo: Offisiell åpning av den nye lyssettingen på fasaden til Oslo Sentralstasjon. Lysdesigner Kurt Hermansen har utviklet lysverket «Bak fasaden» som skaper fargeendring på stasjonsfasaden.Oslo: TV-aksjonen: En ny hverdag. Innsamlingsaksjonen er et samarbeid mellom TV 2 og Norges Røde Kors til inntekt for flomofrene i Asia. Kl. 20.00.Utenriks:Phuket: - Møtet har gitt meg en ny forståelse av katastrofen, sier utenriksminister Jan Petersen etter å ha møtt de norske pårørende til ofrene for flodbølgekatastrofen i Phuket. Han skal også møte thailandske myndigheter og norsk helsepersonell og besøke flodbølgerammede områder i Thailand fredag.Jakarta: Det offisielle tallet på omkomne etter flodbølgekatastrofen i Asia har steget til 165.000. Det haster med å få fram nødhjelp til isolerte områder i Indonesia og Sri Lanka.Brussel/Banda Aceh: EUs bistandsministere møtes i Brussel for å diskutere støtte til landene som ble rammet av flodbølgekatastrofen i Asia.Washington: En amerikansk soldat risikerer 17 års fengsel for overgrepene i Abu Ghraib-fengselet i Irak. Rettssaken åpner fredag i Texas. Samtidig pågår høringen av påtroppende justisminister Alberto Gonzales i Senatet. Han skal ha spilt en sentral rolle i utviklingen av «aggressive» forhørsteknikker.Jerusalem: Mahmoud Abbas avlyser trolig en planlagt reise til Jerusalem fredag to dager før det palestinske presidentvalget.Kilder: TDN Finans, NTB

Nyheter
Næringsliv