Flere eksperter kommer i Aftenposten i dag med sine anbefalinger til deg som vurderer å binde renten på boliglånet. Stikkordet er stram økonomi. Flere eksperter kommer i Aftenposten i dag med sine anbefalinger til deg som vurderer å binde renten på boliglånet. Stikkordet er stram økonomi. - Dersom man har bestemt seg for å binde renten, kan det være lurt å beholde noe av lånet på flytende rente. Dette gir mulighet for ekstra nedbetalinger av lånet om din personlige økonomi gir mulighet for det, uten at fastrentelånet må innfris, sier analytiker Erlend Lødemel i DnB Nor Markets.Seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi mener i tillegg du bør binde lenge.- Hvis renten bindes nå, er det gunstig å binde den for minst fem år. Man kan binde den på deler av boliglånet. Det gir fleksibilitet hvis man skal refinansiere, eller for eksempel finansiere en bil, båt eller et påbygg i boliglånet, og det gir trygghet for renteøkning. Men binding på tre år eller mindre er lite smart nå. Da er flytende rente langt bedre, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi.