Bondevik lover gransking

Kaoslisten over savnede skal granskes. Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) lover ydmykhet i arbeidet.

Politikk

Regjeringen forsvarer arbeidet i Utenriksdepartementet (UD) som førte til de mange feilene i listene over savnede etter flomkatastrofen og så langt har ikke ydmykheten fra regjeringens side vært stor. Men nå lover statsminister Kjell Magne Bondevik en ydmyk og uavhengig granskning.Samtidig åpner Bondevik for forsiktig selvkritikk, to dager etter at han uttalte at «vi kan ikke utelukke over ett tusen døde nordmenn etter naturkatastrofen».De offisielle tallene fra Kripos viste 16 døde og 107 savnede nordmenn mandag kveld. 166 personer kom til rette i løpet av noen timer etter at navnelisten ble lagt ut, og over 1.000 personer var blitt identifisert siden Bondevik møtte NTB og andre medier i Molde første nyttårsdag.- Vi skal først og fremst glede oss over at tallene går ned. Men jeg forstår at det kan bli stilt spørsmål ved dette, sier Bondevik.Nå lover han og regjeringen en uavhengig gransking av alt som har å gjøre med myndighetenes håndtering av katastrofen. I samarbeid med Stortinget vil regjeringen sette ned en uavhengig kommisjon som skal jobbe fram en stortingsmelding i løpet av våren.- Vi skal med største alvor og ydmykhet gå gjennom dette, sa Bondevik på pressekonferansen i regjeringskvartalet mandag ettermiddag.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv