Nordmenns manglende handlelyst taler mot den renteøkningen flertallet av økonomene spår i år, ifølge Aftenposten.no.- Det ser ut til at forbruksveksten som følge av lave renter ble tatt ut tidligere i fjor, og at husholdningene utnytter det lave rentenivået til å kjøpe bolig og bil fremfor mer tradisjonelt konsum, sier Kyrre Aamdal, seniorøkonom i DnB NOR Markets ifølge aivsen.Dagens tall for detaljhandelen i desember viste seg. Tallene kom også inn under forventning.Terras Jan Andreassen står knallhardt på sitt om at renten snarere skal ned utover høsten.- Vi tror at dollaren faller til 5,50, at den europeiske sentralbanken senker renten til 1,5 prosent og at Norges Bank følger etter i høst og senker renten fra 1,75 til 1,50 prosent, sier Andreassen til avisen.Årets første hovedstyremøte finner sted onsdag i neste uke. Mer om finner du her.