TBL-direktør Knut Sunde taler de fleste sjeføkonmer i mot når han tror det ikke kommer noen renteoppgang i år. Sunde sier ifølge NRK.no at han tror Europa vil kjøles ned ettersom både stålpriser og oljepriser har vært på et høyt nivå lenge. Sunde tror lavrentescenariet fortsetter, også her hjemme.Han tips er derfor at Norges Bank i år ikke kommer til å gjøre noe som helst med renta. Han tror heller ikke det kommer til å skje noe i Europa.- Sjeføkonomer mener stort sett veldig mye en måned, og så mener de noe helt annet, med den største selvfølgelig, en måned senere. Men vi sitter ned industriens direkte bakgrunnsmateriale for Europa, og vi mener at dette er bedre å følge enn de tallene sjeføkonomene sitter med. Det er ingen grunn for sentralbanksjefene i Europa til å sette opp renten, og da er det heller ingen grunn for Svein Gjedrem til å gjøre det samme, sier TBL-direktøren.Norges Bank holder sitt første hovedstyremøte 2. februar.