I går falt renten på det tiårige statslånet til 3,9 prosent, som er nær historisk bunnivå, skriver DN. Men sjeføkonom Jan L. Andreassen venter at rentene på obligasjoner med lang løpetid vil falle nesten et halvt prosentpoent til i år.Finansavisen kan imidlertid opplyse om at den effektive renten på obligasjonen (NST470), med forfall i mai 2013, ble på 3,65 prosent, og dermed er det ikke langt unna et Andreassen allerede har fått rett.Andreassens prognose er, og har vært, at renten på det tiårige statsobligasjonslånet skal falle til 3,5 prosent ved utgangen av 2005, sier han til avisen. Det vil avtagene lånetterspørsel og svakere konjunkturutsikter bidra til, mener han.Dette er godt nyt for de som vurderer å binde boliglånet. Eidendomskreditt tilbyr nå en effektiv rente på 5,06 prosent på 10 år.