Spår rentedobling

Handelsbanken er ikke alene om å spå rentesjokk fra Svein Gjedrem.

Politikk

Pareto Securities dobler sine forventninger til årets renteoppgang. Sjeføkonom Tharald Stray Laastad i Pareto Securities tror renten vil stige ett prosentpoeng i år og 0,75 prosentpoeng i 2006. Tidligere var spådommen at årets rente ville øke med 0,50 prosentpoeng. Pareto Securities dobler sine forventninger til årets renteoppgang. Sjeføkonom Tharald Stray Laastad i Pareto Securities tror renten vil stige ett prosentpoeng i år og 0,75 prosentpoeng i 2006. Tidligere var spådommen at årets rente ville øke med 0,50 prosentpoeng. - Årsaken er sammensatt. Det ene er jo at inflasjonen er kommet opp på et høyere nivå enn ventet. Veksten i norsk økonomi er også sterkere enn ventet. Samtidig stiger internasjonale renter, blant annet de amerikanske, raskere enn ventet, sier Laastad til dn.no.Sjeføkonomen tror første renteøkning vil komme i slutten av andre kvartal.I går jekket Handelsbanken opp sine renteprognoser.

Nyheter
Næringsliv