Beregninger produktsjef for utlån Leif Bø i SpareBank1 SR-Bank har gjort for Dagbladet, viser at en familie med 1,5 millioner kroner i boliglån sparer drøyt 4.500 kroner måneden før skatt på rentekuttene. Beregninger produktsjef for utlån Leif Bø i SpareBank1 SR-Bank har gjort for Dagbladet, viser at en familie med 1,5 millioner kroner i boliglån sparer drøyt 4.500 kroner måneden før skatt på rentekuttene. Reelt sett blir det litt mindre, da skattefradraget krymper med lavere renteutgifter.Mange benytter sikkert sjansen til å holde på terminbeløpet de betalte før kuttene kom, men Bø er ifølge avisen ikke sikker på om det er så lurt.- Det er et par andre ting jeg ville gjort først. Mitt fremste råd er at du kvitter deg med dyr, kortsiktig forbruksgjeld. Så bør du spare deler av beløpet i aksjefond, gjennom en månedlig spareavtale, sier han.- Hver enkelt kunde må ta utgangspunkt i sin egen økonomi. Er belåningen høy, bør du bruke pengene på å redusere lånet. Men er beløpet under 60 prosent av lånetakst, anbefaler jeg sterkt at du setter en del i aksjefond, fortsetter Bø overfor avisen.