- Det var jo f...

Straffetoll vil tappe oppdretterne for 1,3 milliarder i året. Nå ryker overskuddene.

Publisert 22. mars 2005 kl. 08.54
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 04.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord

Ifølge direktør Fritz-Harald Wenig ved EU-kommisjonen vil kommisjonen foreslå at straffetollen på norsk laks blir på om lag 16 prosent. Bergens Tidende skriver at dette vil tappe oppdretterne for over 1,3 milliarder kroner i året. Ifølge direktør Fritz-Harald Wenig ved EU-kommisjonen vil kommisjonen foreslå at straffetollen på norsk laks blir på om lag 16 prosent. Bergens Tidende skriver at dette vil tappe oppdretterne for over 1,3 milliarder kroner i året. Oppdretter Rolf Haugarvoll frykter at en straffetoll på 16 prosent kan tære bort hele overskuddet.- Det var jo f... at EU skal ta i fra oss denne gevinsten vi skulle bygge oss opp på nå, sier Haugarvoll.Lisbeth Berg-Hansen i FHL-Havbruk er svært opprørt over hvordan EU-kommisjonen har regnet seg frem til at norske oppdrettere driver med dumping.- De trikser og mikser med disse tallene som det passar dem, sier Berg-Hansen til avisen.