Redd for rentehopp?

Er du redd for at rentene skal stige? Det finnes måter å sikre seg på uten å binde renten.

Politikk

Har du en presset økonomi, og ikke tåler så høy renteoppgang, er det på høy tid å vurdere rentebinding. For eksempel hvis du er en av de som har kjøpt leilighet med lavt innskudd og høy fellesgjeld.Men du trenger ikke å inngå en fastrenteavtale med banken for å forsikre deg mot fremtidige rentehopp. Noe vi har omtalt her på HegnarOnline før.Ansvarlig redaktør Tom Staavi i Dine Penger peker overfor VG på ytterligere et alternativ til å binde renten.- Du kan skaffe deg en såkalt flytende fastrente. Det gjør du ved å justere nedbetalingsperioden på lånet ditt. I perioder med lav rente, som nå, reduserer du nedbetalingstiden. Når rentene stiger, øker du nedbetalingstiden, sier han.

Nyheter
Næringsliv