Hva skjer med renten?

Økonomene er uenige om hva som vil skje med renten dersom de rød-grønne kommer til makten.

Politikk

Etter SVs landsmøte advarte finansminister Per-Kristian Foss mot økt rente og ledighet med de rødgrønnes skatte- og avgiftsøkninger etter et regjeringsskifte. Etter SVs landsmøte advarte finansminister Per-Kristian Foss mot økt rente og ledighet med de rødgrønnes skatte- og avgiftsøkninger etter et regjeringsskifte. Ifølge DN gir verken DnB Nors Kyrre Aamdal eller Firsts Harald Magnus Andreassen Foss medhold i påstandene.- De rødgrønne prioriterer offentlige tjenester fremfor skatteletter. De vil bidra til strammere arbeidsmarked og lavere arbeidsledighet. Det kan presse opp lønnsveksten og kanskje til slutt rentenivået, sier Aamdal.- Jeg vil ikke ubetinget gi Foss rett om renten, selv om de kan trekke litt i den retningen. Men vi kan ikke se bort fra at en rødgrønn regjering greier å gjennomføre politikken sin uten å få høyere rente enn denne regjeringen, sier han videre.Nordeas Steinar Juel spår derimot høyere rente med en ny regjering.

Nyheter
Næringsliv