- Budsjettet bedre enn fryktet

Paretos sjeføkonom Tharald Stray Laastad etter å ha sett regjeringens forslag til revidert statsbudsjett.

Publisert 10. nov. 2005 kl. 10.51
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
Dagens KPI-tall kom inn på linje med analytikernes forventninger. Regjeringens forslag til revidert statsbudsjett ser bedre ut enn først antatt, skal vi tro Paretos sjeføkonom Tharald Stray Laastad.- KPI kom inn noe lavere enn ventet, det var mange komponenter som var noe lavere, sånn sett øker det muligheten for at vi blir liggende under banen til Norges Bank de neste månedene. Det presser renten ned isolert sett, sier Laastad ifølge Reuters.- Budsjettet, sånn det umiddelbart ser ut, så er vekst i offentlige utgifter omtrent slik som lagt til grunn i inflasjonsrapporten, og sånn sett som forventet. Det er samme bruk av oljepenger, men jeg har ikke rukket å se på om økningen på inntektssiden er reell. Så i sum er førsteinntrykket at budsjettet var bedre enn fryktet, mens inflasjonen var lavere enn ventet. Totalt sett presses renten noe ned og kronen svekkes, fortsetter Laastad.. .