Tegner forsvarer Muhammed-karikatur

Den danske tegneren Kurt Westergaard forsvarer sin kontroversielle tegning av profeten Muhammed. Håper han igjen får leve et normalt liv.

Politikk

Westergaard står bak tegningen av Muhammed med en bombe i turbanen, kanskje den av de danske karikaturene som har vakt mest raseri i den muslimske verden og såret følelsene til troende muslimer.Westergaard sier at inspirasjonen bak karikaturen var at den åndelige ammunisjonen til terrorisme kom fra islam. Tegneren lever nå på hemmelig sted og er under beskyttelse av politiets etterretningstjeneste PET.Den skotske avisen The Herald overtalte Westergaard til å svare på spørsmål skriftlig via en mellommann. På spørsmål om han hadde ventet seg at reaksjonene på tegningen ville bli så voldsomme, svarer han nei. Han sier også at han ikke angrer på å ha tegnet den.Westergaard forsvarer tegningen som en protest mot dobbeltmoral. Han mener Danmark og resten av Vest-Europa står i fare for å utvikle to standarder for ytringsfrihet.Den danske tegneren håper at han igjen vil få leve et normalt liv.- Nå og da ser jeg meg over skulderen, men jeg stoler på PET, sier Westergaard. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv