Stoltenberg lyser ut laksekonsesjoner

De ti laksekonsesjonene til Finnmark vil nå bli utlyst på nytt, opplyser statsminister Jens Stoltenberg.

Politikk

Satsminister Jens Stoltenberg opplyste under et besøk i Mehamn i dag at de ti laksekonsesjonene til Finnmark nå vil bli utlyst på nytt. Satsminister Jens Stoltenberg opplyste under et besøk i Mehamn i dag at de ti laksekonsesjonene til Finnmark nå vil bli utlyst på nytt. - Laksenæringen er inne i en høykonjunktur og vi ønsker å sikre at Finnmark får mulighet til å ta sin del av veksten, sier Stoltenberg.- Det finnes flere eksempler på veldrevne virksomheter, men erfaring har vist oss at forutsetningene er dårligere her enn lengre sør i landet. De seneste år er det bare de etablerte virksomhetene i Vest-Finnmark som har greidd seg godt, sier statsministeren.Etter at det ble innført vederlag, har de samme ti nye laksekonsesjonene til Finnmark vært utlyst tre ganger til en pris på fire millioner per stykk, uten at de er blitt tildelt.- Dette viser at prisen har vært satt for høyt i forhold til resten av landet, sier Stoltenberg i en melding.

Nyheter
Næringsliv