- Tut og kjør

Sjeføkonom Knut Anton Mork mener dagens tall fra Norges Bank støtter argumentet for en renteheving til før sommeren.

Politikk

Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken mener Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken mener dagens K2-tall fra Norges bank var mer "tut og kjør for husholdninger og foretak" enn valutakjøptallene. fra Norges bank var mer "tut og kjør for husholdninger og foretak" enn valutakjøptallene. - (..) Folk låner til hytter og leiligheter på fjellet, utleieleiligheter og for å finansiere strukturelle produkter. I foretakene var det en veldig uventet akselerering, som reflekterer produksjonsaktiviteten, investeringer og den strukturelle aktiviteten, sier Mork.Sjeføkonomen mener dette støtter argumentet for en renteheving til før sommeren.Kredittveksten K2 økte til 13,8 prosent i februar. Samtidig opplyste sentralbanken at den vil øke de daglige valutakjøpene for oljefondet til 310 millioner kroner per dag i april.

Nyheter
Næringsliv