Haga positiv til lokal ekstraskatt

Regjeringen vurderer å gi kommunene mulighet til en viss lokal beskatningsrett.

Politikk

- Jeg tror dette kan bli et fyrverkeri av en diskusjon lokalt, sier kommunalminister Åslaug Haga til Dagsavisen. Kommunalministeren understreker at regjeringen ikke har konkludert i spørsmålet, og hun vil heller ikke antyde når en slik konklusjon kan komme.Haga mottok tirsdag en utredning om det lokale folkestyret, og det var i den forbindelse hun luftet sine tanker om å gi kommunene mulighet til en viss lokal beskatningsrett, skriver avisen.- Noen tenker at en slik skatt kan være et godt alternativ til kommunal eiendomsskatt. Det er derfor en interessant problemstilling som det er verdt å se nærmere på, sier Haga. Hun presiserer at dersom regjeringen åpner for en slik lokal skatt, så må det ligge klare begrensninger i ordningen. Det må dreie seg om et konkret ekstraprosjekt og ekstraskatten må avgrenses i et bestemt antall år.

Nyheter
Næringsliv