Kjøper leilighet til 30 mill. med 50.000 i årslønn

Byråkratiet har blitt den mest lukrative businessen i Russland. Det tar ikke lange tiden før man har råd til å kjøpe leilighet til 30 millioner.

Politikk

Med antall byråkrater vokser også korrupsjonen i Russland, melder DN. Det tar nå bare fire år for en lavere byråkrat med 50.000 kroner i årslønn å lure til seg nok penger til å kjøpe en leilighet til over 30 millioner, ifølge avisen.- Byråkratiet er den mest profitable businessen som finnes i Russland, og flere byråkrater gir vanligvis mer korrupsjon, sier Kirill Kabanov, leder for tenketanken Den nasjonale anti-korrupsjonskomiteen i Moskva til avisen The Moscow Times ifølge avisen.Kabanov mener det ikke er uvanlig at en byråkrat på mellomnivå tusker til seg seks-syv millioner kroner årlig bare på bestikkelser. Det er derfor vanlig at folk betaler store summer i bestikkelser for å få en i utgangspunktet dårlig betalt jobb i det offentlige.

Nyheter
Næringsliv