Sliter du med restskatten?

Somler du med restskatten pådrar du deg et dyrt lån. Her er løsningen for deg som får høy restskatt i år.

Politikk

Endte du med restskatt på selvangivelsen? Dette er et foreløpig krav. Endelig krav om restskatt, inkludert rentetillegget på 2,8 prosent, får du når ligningen legges ut den 23. juni (for de fleste). Endte du med restskatt på selvangivelsen? Dette er et foreløpig krav. Endelig krav om restskatt, inkludert rentetillegget på 2,8 prosent, får du når ligningen legges ut den 23. juni (for de fleste). - For å slippe denne restskatten og renter på den, bør du betale et såkalt "tilleggsforskudd" innen 30. april, sier advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen ifølge en pressemelding.Overholder du ikke betalingsfristene for restskatten, begynner forsinkelsesrenten (på 9,25 prosent) å løpe. Den kommer oppå rentetillegget.- Er restskatten din stor og du trenger lang tid på nedbetalingen, er vår klare anbefaling å ta opp lån i banken til dekning av kravet - så sant du har anledning til det, legger Nilsen til.Dyrt lånOm du inngår du betalingsavtale med kemneren, minner foreningen om at denne kanskje sikrer kravet med et såkalt utlegg som gir deg en betalingsanmerkning. Denne skal strykes ett år etter at restskatten er betalt. Men sjekk selv at den strykes, ettersom kredittselskapene ikke alltid følger opp dette like godt.En betalingsavtale innebærer ifølge meldingen dessuten at restskatten ikke blir betalt når den skal - ergo forsinkelsesrente.

Nyheter
Næringsliv