Sjeføkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen, mener Norges Bank selv må dempe farten i norsk økonomi i stedet for å be om at politikerne løser problemet. Andreassen reagerer ifølge Reuters skarpt på visesentralbanksjef Jarle Bergos kommentar mandag om at Norge er inne i "en høykonjunktur av dimensjoner", og at statens pengeforbruk derfor bør begrenses.- Jeg er særdeles overrasket over at sentralbanken vil føre ansvaret for stabiliseringen over på statsbudsjettet, når renten ligger så lavt som den gjør, sier Andreassen.Andreassen ber Norges Bank ta ansvar og løfte rentene betydelig fra dagens tre prosent.- Det er naturlig å spørre om hvilken side av streken på fire prosent rentene burde ligge. Det er Norges Bank som ligger på feil side av fireprosenten, ikke politikerne, avrunder han.