Nordea Markets regner med at Norges Bank vil fortsette med å heve renten på annenhvert møte frem til neste sommer som følge av fortsatt god vekst i etterspørselen, et stramt arbeidsmarked og et sentralt lønnsoppgjør. Det fremgår av bankens "Økonomisk oversikt 3-2006" i dag.
Skrur opp tempoet?Rentepause til sommeren
Banken holder også muligheten for at Norges Bank må skru opp tempoet i rentehevingen ytterligere åpen:- Det er en klar mulighet for at Norges Bank vil komme på etterskudd og på et tidspunkt må sette opp tempoet ytterligere. Når vi likevel ikke tror på et slikt taktskifte skyldes det dels at svak utvikling i utlandet, ventet sterkere krone og utflating i oljeinvesteringene vil bidra til å kjøle ned økonomien. Inflasjonen vil også holde seg lav, skriver meglerhuset.Når vi kommer frem til neste sommer (juni), regner Nordea med at Norges Bank stopper. - I løpet av 2008, når internasjonale konjunkturer bedres og rentene blir satt opp i euroland, kan norske renter bli satt ytterligere noe opp, skriver Nordea.Bankens spådom lyder på en styringsrente tilsvarende 3,25 prosent ved utgangen av inneværende år.Neste hovedstyremøte i Norges Bank holdes 27. september.