Ber muslimer fjerne sløret

SV-politiker og muslim Akhtar Chaudhry ber muslimske kvinner som besøker hans kontor, om å fjerne ansiktsdekkende slør.

Politikk

Han får støtte av Aps Saera Khan og tidligere leder i Islams Råd, Lena Larsen.Lena Larsen mener at framtidig islamsk rettstenkning i Norge vil komme fram til at det å dekke ansiktet med slør ikke er akseptabelt.Larsen jobber med en doktoravhandling om islamsk rettstenkning i møtet med dagliglivets utfordringer. Hun sier til Dagsavisen at et tildekket ansikt skaper negative fordommer hos nordmenn fordi det bryter med norsk allmennmoral.Den norsk-pakistanske SV-politikeren Akhtar Chaudhry sier at han håper å få se muslimske kvinner i Norge som dommere, i politiet eller som statsråder.- Jeg kan vanskelig se for meg det med heldekkende slør, sier han.Ap-politiker Saera Khan har foreldre fra Bangladesh. Hun mener at ansiktsslør vanskeliggjør integreringen, og mener at heldekkende slør bør droppes av respekt for norske verdier.

Nyheter
Næringsliv