- Bondevik er falsk

Eli Hagen deler ut karakteristikker med raus i sin nye bok. Kjell Magne Bondevik er langt fra den eneste som får gjennomgå.

Politikk

Eli Hagen deler ut karakteristikker med raus hånd når hun i sin bok «Gift med Carl» beskriver hverdagen på Stortinget. Thorbjørn Jagland er over grensen smålig, Kjell Magne Bondevik tenker bare på seg selv og Inge Lønning er politisk dum og en belastning for Høyre.Carl I. Hagens partner i politikk og ekteskap gjennom 23 år, Eli Engum Hagen, har i frustrasjon over å bli forfulgt og uthengt i en menneskealder, samlet sine gamle notater og skrevet en svært så subjektiv og åpenhjertig bok om nyere norsk politisk historie.- Hvorfor meg? Jo, det skal jeg si dere. Vi er blitt utskjelt, urettferdig behandlet, utsatt for sårende og ufortjent hets i så mange år, at jeg nå ville ta igjen. Gi min versjon. Carl er blitt omtalt som slimål, Hitler og Mao. Mange i pressen oppfører seg redelig, men VG har forfulgt Carl og meg i mange år, lusket utenfor kontorene vårene, sa Eli da boken ble presentert mandag.Til tross for lekkasjer og opptredener av Eli Hagen i både TV- og radioprogram gjennom helgen var det stappfullt i Hotel Bristols Lille Festsal. Utallige journalister, fotografer, kamerafolk og nyhetskjendiser fra NRK og TV 2 været utilslørte betroelser, avkledd det politiske livs tradisjonelle høflighet.Og alle fikk det de ventet på. I et eget kapittel om dagliglivet på Stortinget gir Eli så det monner, men ikke bare av det negative slaget. SV-leder Kristin Halvorsen omtales som blid og hyggelig, «en skvær jente». Statsminister Jens Stoltenberg beskrives som «omgjengelig, positiv og vennlig, en politiker som hadde vært helt topp om han ikke var en så forstokket Ap-mann». (©NTB)

Nyheter
Næringsliv