Hagas regioninndeling

Tidsplanen for den nye regioninndelingen av Norge går etter planen.

Politikk

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga (Sp) slår fast overfor NTB at beslutningen om at fylkestingene som velges i 2007 skal velges for en ordinær valgperiode på fire år, ikke betyr noen utsettelse av gjennomføringen av reformen.- Vi følger planen slik vi har sagt i Soria Moria-erklæringen og slik vi har sagt i Stortinget. Meldingen om oppgaver kommer i desember i år. Meldingen om inndeling kommer våren 2008, mens hele reformen gjennomføres i 2010, sier Haga.- Det blir derfor ingen utsettelse. Hvis det blir geografiske endringer, er det uproblematisk å gjennomføre et nytt valg, legger hun til.Ifølge Kommunal- og regionaldepartementet kan det bli aktuelt å avholde ekstraordinært valg til regionting i hele eller deler av landet samtidig med stortingsvalget i 2009.- Etter regjeringens vurdering er det ikke riktig å gjøre endringer i valgperioden før vi har hatt denne gjennomgangen, sier Haga.

Nyheter
Næringsliv