Innrømmer salg av dødsdømtes organer

Kinesiske myndigheter innrømmer for første gang at organer fra henrettede blir omsatt på det åpne markedet.

Politikk

Mange av organene som blir transplantert i Kina, kommer fra henrettede fanger. Og mange av mottakerne er utlendinger som betaler store summer for å unngå å stå i kø, siterer Aftenposten mandag fra en artikkel i Los Angeles Times. Mange av organene som blir transplantert i Kina, kommer fra henrettede fanger. Og mange av mottakerne er utlendinger som betaler store summer for å unngå å stå i kø, siterer Aftenposten mandag fra en artikkel i Los Angeles Times. Assisterende helseminister Huang Jiefu går nå inn for strengere regler for å stanse handelen med menneskelige organer. Huang uttalte forrige uke at de fleste organene som blir hentet ut for transplantasjon, kommer fra henrettede fanger.Siden juli har salg av menneskelige organer vært ulovlig i Kina, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Kinesiske sykehus må nå få skriftlig samtykke av donorene, og det er innført begrensninger på hvilke sykehus som får utføre transplantasjonsoperasjoner. Ifølge menneskerettsgrupper anser imidlertid flere kinesiske sykehus salg av organer som en viktig inntektskilde. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv