Millioner til ambassader

Norge bruker millioner på å sikre sine ambassader i Midt-Østen.

Politikk

Regjeringen bruker millioner på å sikre norske ambassader etter angrepene mot utenriksstasjonene i Damaskus og Beirut tidligere i år, skriver Ny Tid.Sikkerheten oppgraderes ved en lang rekke ambassader og generalkonsulater, men Utenriksdepartementet vil ikke si hvor mye dette koster. UD ønsker heller ikke å gi opplysninger om hva slags fysiske sikringstiltak det er snakk om.Ifølge Ny Tid dreier det seg blant annet om skjerpet vakthold, sluser, kjørehindre, bombesikre vinduer og enkelte steder høye murer.Angrepene mot de norske ambassadene kom etter at tidsskriftet Magazinet i januar trykket de mye omtalte karikaturtegningene av profeten Muhammed.En gjennomgang av UDs postjournal for perioden etter angrepene viser at sikkerheten forsterkes ved utestasjonene i land som Sri Lanka, Jordan, Slovakia, Sudan, i Gaza, Guatemala by, Mexico by, Madrid, Kabul og Teheran.Det er videre foretatt grundige sikkerhetsinspeksjoner ved ambassadene i London, Washington og Bangkok. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv