Quebec egen nasjon?

Canadas statsminister Stephen Harper sier han vil anerkjenne landets franskspråklige provins som en nasjon innenfor et samlet Canada.

Politikk

I et forsøk på å blidgjøre de som er for full uavhengighet for Quebec, sa Harper i en tale i nasjonalforsamlingen onsdag at han vil be annetkammeret i Canada om å anerkjenne «quebecerne som en nasjon innenfor et samlet Canada».Quebec har holdt to folkeavstemninger om uavhengighet fra resten av Canada, i 1980 og 1995. Begge ganger ble separatistene nedstemt, men marginen i den siste avstemningen var knapp.Harpers utspill skal i følge ham selv være et forsøk på å blokkere et forslag fra det separatistiske partiet Bloc Quebecois om å definere quebecerne som en nasjon - uten noen henvisning til et forent Canada.

Nyheter
Næringsliv