Royal victory

Nå går Ségolène Royal for å bli Frankrikes president.

Politikk

Ségolène Royal blir sosialistenes kandidat ved neste års presidentvalg i Frankrike.Alt ved midnatt ble det klart hvem som hadde vunnet Sosialistpartiets primærvalg torsdag.- Ségolène Royal er valgt til sosialistenes kandidat i det franske presidentvalget, etter å ha vunnet støtte fra 60,6 prosent av partiets medlemmer, sier partitalsmannen Stephane Le Foll.De to rivalene Dominique Strauss-Kahn og Laurent Fabius måtte nøye seg med henholdsvis 20,8 og 18,5 prosent oppslutning.Klart resultatTidligere kulturminister Jack Lang, som er en av Royals støttespillere, strålte av glede.- Resultatet er svært klart, sa han.Ségolène Royal var favoritt helt inntil det siste. Det var knyttet mest spenning til om hun ville ta mer enn 50 prosent av stemmene og dermed avgjøre det hele natt til fredag, eller om det måtte avholdes en ny valgomgang om en uke. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv