TV3 kan ikke reklamere for junk food

Storbritannia innfører forbud mot junk food-reklame i TV for barn. Det rammer blant andre TV3.

Politikk

Storbritannia har innført forbud mot reklame for usunn hurtigmat i fjernsynsprogrammer for barn.Dermed får britene noen av Europas tøffeste regler for denne typen reklame. Forbudet gjelder reklame for mat som inneholder store mengder sukker, fett eller salt i forbindelse med programmer som er rettet mot barn under 16 år, uansett når på døgnet de sendes.Restriksjonene omfatter alle kringkastere som opererer i Storbritannia, også TV-selskaper som sender programmer rettet mot seere i andre land, slik som norske TV3.Britiske forbrukerorganisasjoner er misfornøyd med de nye reglene, som de mener ikke er strenge nok. Mange hadde ønsket seg et forbud mot reklame for usunn mat i alle typer programmer før klokken 21 på kvelden, siden barn ofte ser på programmer som i utgangspunktet er ment for voksne.Britiske annonsører mener imidlertid at de nye reglene er for strenge, og at de i praksis ikke vil bidra til å redusere overvekt blant barn. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv