Tvilsomt kjøtt?

Russland vil undersøke polsk kjøtt.

Politikk

Russiske myndigheter vil selv undersøke kjøttproduksjonen i Polen før det kan bli aktuelt å oppheve et ett år gammelt forbud mot import av polsk kjøtt.Saken har forsuret forholdet mellom Russland og EU i senere tid, men den russiske ambassadøren til EU insisterer på at landets egne veterinærer må granske det polske kjøttet. Det vil ikke være tilstrekkelig at det undersøkes av eksperter fra EU-kommisjonen.- Jeg er overbevist om at den russiske veterinærtjenesten vil ønske en uavhengig bekreftelse, sier ambassadør Vladimir Tsjijov, som åpenbart mener de russiske ekspertene er de mest uavhengige.Russland sier forbudet mot import av kjøtt fra Polen ble innført av helsehensyn, og at bakgrunnen var juksing med kvalitetskontrollen og merkingen av kjøttet. Polen mener imidlertid det er politiske årsaker bak forbudet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv