Antall angrep på amerikanske styrker, på irakiske sikkerhetsstyrker og på sivile i Irak har nådd nye høyder, viser en rapport fra Pentagon.Rapporten viser også at det har vært en kraftig økning i antall sivile som er drept, først og fremst som følge av den økende sekteriske volden som også sikkerhetsstyrkene deltar i.Rapporten ble offentliggjort mandag, samme dag som Robert Gates ble tatt i ed som ny amerikansk forsvarsminister. Gates overtar etter Donald Rumsfeld som har fått skylden for den mislykte Irak-politikken.De fleste av angrepene - 68 prosent av dem - var rettet mot amerikanske styrker, men det overveldende flertall av ofrene er irakere, heter det.I perioden 12. august til 10. november var antall angrep kommet opp i 959 per uke, ifølge rapporten. I de foregående tre månedene ble det registrert 784 angrep. Dermed har økningen vært på 22 prosent.Mens amerikanske offiserer sier de fortsatt stadig er i kamp med opprørere og militante fra al-Qaida, sier de også at det nå er den sekteriske volden mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer som er den største trusselen mot stabiliteten i landet.Ifølge rapporten har det vært en sterk økning i vold som er utført av dødsskvadroner. Den kraftige økningen av sivile drepte er et direkte resultat av disse dødsskvadronene, som støttes av elementer i politiet og som derfor har stor bevegelsesfrihet.Ifølge rapporten blir 93 irakere drept hver eneste dag, men tallet er usikkert fordi det kommer fra uverifiserte kilder. Nærmere 3.000 amerikanske soldater er drept siden invasjonen i mars 2003. (©NTB)