USAs nye forsvarsminister Robert Gates rapporterte lørdag til president George W. Bush om sin reise til Irak, der han møtte både irakiske ledere og amerikanske militære.Utenriksminister Condoleezza Rice og den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Stephen Hadley deltok på møtet på presidentens landsted Camp David utenfor Washington.Bush har sagt at han på nyåret vil presentere en ny strategi for den stadig mer upopulære krigen. Han har antydet at en kraftig økning av styrkene i en kort periode er et alternativ han vurderer, men han har ennå ikke tatt en beslutning.Gates tok over som forsvarsminister mandag og tilbrakte tre dager av sin første uke i stillingen i Irak.Los Angeles Times skriver lørdag at ledende generaler i Irak har besluttet å støtte forslaget om en økning av styrkene for å få bukt med opprøret og den sekteriske volden.Andre generaler, blant dem John Abizaid som er øverstkommanderende for styrkene i Midtøsten, er imot en økning, som de mener ville bli en sovepute for irakiske myndigheter. Abizaid går av neste år.En slik økning ville være stikk i strid med anbefalingene til Baker-Hamilton-kommisjonen som ble oppnevnt for å finne utveier fra krigen. (©NTB)